Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Осінні канікули – чудовий привід завітати до бібліотеки.

 

Канікули у бібліотеці

 

(Із досвіду роботи КЗ  БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона Київської області)

 

Бібліоновачок

 

Осінні канікули – чудовий привід завітати до бібліотеки. Яскраві книжкові виставки, захоплива розповідь про книжковий світ, мандрівка Кімнатою казок, добірка цікавих книжок та журналів – все це чекало на вихованців центру розвитку дитини «Диволенд», які завітали на екскурсію до центральної бібліотеки для дітей КЗ БМР Білоцерківська міська ЦБС ім. П.Красножона.

Бібліотекарі, Лариса Олійник та Ірина Вернидуб, запропонували дітлахам екскурс-квест «Бібліоновачок», маршрут якого охопив усі відділи дитячої книгозбірні. Кожна зупинка подорожі – це відділ, де діти відповідали на запитання вікторин, брали участь в різноманітних конкурсах.

Яскраві та радісні враження, позитивні емоції подарувала дітям подорож Кімнатою казок, участь в інсценізації казок «Ріпка» і «Колобок», грі-змаганні «Казкові пазли», літературній вікторині «Вгадай героя за описом» та «Чарівний кошик».

В читальній залі увагу читайликів привернула журнально-ілюстративна виставка «Сторінками журнальної країни», на якій були представлені дитячі журнали. Кожен відвідувач знайшов у журналі щось цікаве і корисне для себе: кумедні, повчальні або чарівні історії, веселі віршики, кросворди та ребуси. 

Фіналом бібліоквесту було складання вислову Василя Сухомлинського «Бібліотека – це той храм, де завжди народжується і зберігається духовність»

Гарним і доречним подарунком стала лялькова вистава «Мудрагелик і Нечитайлик».

Тож, осінні канікули для дітлахів в бібліотеці – це чудові мандри книжковими світами.

 

Світлана Шалагіна,

зав. сектором центральної центральної

бібліотеки для дітей КЗ БМР Білоцерківська

міська ЦБС ім. П.Красножона, Київська обл.