Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Миколай мандрує, свята дарує»

 

Миколая зустрічаймо

в цей святий величний час

(З досвіду роботи Баришівської централізованої бібліотечної системи відділу культури та туризму Баришівської селищної ради Київської області)

 

День святого Миколая є невід’ємною частиною української культури та історії, знати яку не лише важливо, але й цікаво. Нині традиція святкувати цей день відроджується по всій Україні, а дітлахи нетерпляче чекають подарунків на 19 грудня. Саме в цей день розпочинаються справжні різдвяні дива. Вранці у цей день під подушками українських дітлахів з’являються подаруночки. За легендами, їх приносить Святий Миколай.

Баришівська бібліотека для дітей теж вирішила порадувати дітей і подарувати позитивний настрій. Так, працівники бібліотеки спільно з читачами-учнями 6-А класу, (кл.керівник: Н.В. Грицун) Баришівського НВК та шкільним бібліотекарем М.М.Милашич, підготували святковий захід : «Миколай мандрує, свята дарує»,  на яке  завітали читачі-учні 4-А класу, ( кл.керівник: Л.Г. Нєкрасова), цієї ж школи, батьки дітей, а також протоієрей Свято-Троїцької церкви Михайло Сливчук.

Учасники заходу розповіли усім присутнім цікаві факти про життя святого Миколая, показали невеличку сценку, читали вірші.

Завідуюча бібліотекою для дітей О.І. Биба привітала усіх присутніх зі святом і запросила до слова отця Михаїла. Він розповів усім, що святий Миколай  все життя безкорисно допомагав людям, був народним цілителем, рятівником і заступником, за що його полюбили і дорослі, і малі.

А далі на свято завітав  святий Миколай  (читач бібліотеки, учень 9-Б класу І.Янута),щоб подарувати дітям подарунки,про які подбали батьки дітей. Йому дуже сподобалися вірші та пісні у дитячому виконанні.

Наприкінці заходу Ольга Іванівна привітала усіх з наступаючими святами та подякувала усім за співпрацю.

 

Ю.А.Гранько,

провідний бібліотекар

Баришівської бібліотеки

для дітей Київської області