Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Виставка-реквієм

 

Матеріал поданий без змін

 

Голодомор у спогадах єрківчан.

(з досвіду роботи Дівичківської ТГ)

 

В четверту суботу листопада в Україні вшановують День пам’яті жертв голодоморів. Відповідно до постанови Верховної Ради України цього року також відзначають 100-ті роковини голоду 1921-1923 років та 75-ті роковини від початку масового штучного голоду 1946-1947 років.

Але наймасштабнішим був голод у 1932-1933 роках. Саме його називають геноцидом українського народу, здійсненим сталінським режимом. Через насильницьке вилучення продовольства, заборону виїзду за межі охопленої голодом України, згортання сільської торгівлі тоталітарна система створила умови, розраховані на фізичне знищення українців.

Цьогорічна інформаційна кампанія до 88 – роковин Голодомору 1932-1933 років особливий акцент робить на темі дітей як найвразливішій категорії жертв сталінського геноциду, які становлять майже половину загиблих.

Матеріали виставки-реквієму «Голодомор у спогадах єрківчан» ознайомлять користувачів Публічної бібліотеки села Єрківці з розповідями земляків,  які будучи дітьми, пройшли через страшні 1932-1933 роки. 

27 листопада о 16.00 пропонується традиційно запалити свічку у вікні оселі і таким чином вшанувати мільйони вбитих голодом українців. 

 

Ольга Шульга,

Директор публічної бібліотеки

села Єрківці Дівичківської ТГ