Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Семінар бібліотечних працівників на тему: «Основні напрямки планування роботи бібліотек на 2022 рік»

 

Матеріал поданий без змін

 

«Основні напрямки планування роботи бібліотек на 2022 рік»

(з досвіду роботи КЗ ІСР «Іванківська публічна бібліотека»)

 

1 грудня в приміщенні  селищного Будинку культури  відбувся семінар бібліотечних працівників на тему: «Основні напрямки планування роботи бібліотек на 2022 рік». На семінарі виступали керівники: начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Н. К. Бірюк і директор КЗ ІСР «Іванківська публічна бібліотека» Лугиня Н. Д.

Надія Костянтинівна розповіла про стан галузі культури в нашій громаді, проблеми та перспективи розвитку, підвела підсумки роботи бібліотек в умовах карантину.

Наталія Дмитрівна зробила огляд діяльності бібліотек КЗ ІСР «Іванківська публічна бібліотека» у 2021 році: здобутки і напрацювання. Звернула увагу на співпрацю бібліотек з меценатами та благодійниками щодо поповнення бібліотечних фондів та порадила придбати довідкове видання «Горить свіча… Уста за них в молитві: загиблим нагородженим воїнам АТО/ООС Київської області присвячується», яку підготував авторський колектив КОБдД  та книгу «Народні Герої України. Історії справжніх», першу збірку розповідей про Героїв російсько-української війни, які були нагороджені недержавним срібним орденом «Народний Герой України».

Провідний методист А. В. Гончаренко надала методичні поради: «Планування 2022: пріоритети, особливості роботи, напрямки взаємодії», «Звітність бібліотек – 2021». Ознайомила присутніх та запросила до участі у Всеукраїнських конкурсах від НБУ для дітей, проєктах від КОБЮ та КОБдД, які будуть проводитись у наступному 2022 році.

В. Г. Коваленко, заступник директора по роботі з дітьми, висвітлила питання «Використання інноваційних тем і форм масової роботи з читачами-дітьми при плануванні на 2022рік» .

Т. С. Василенко, методист І категорії, зробила аналіз текстових звітів за 2021 рік та надала поради на 2022.

Провідний бібліотекар ВКіО І. К. Симоненко проаналізувала стан переобліків за 2021 рік, познайомила з планом на наступний рік та проінформувала бібліотекарів про розділ вивчення книжкового фонду.

Л. І. Яковенко, бібліограф ПБ, надала поради та консультацію по веденню краєзнавчої картотеки та висвітлення роботи бібліотек  в соціальній мережі Фейсбук.

Бібліотекарі отримали роздатковий матеріал з методичними порадами, нові знання, творчі ідеї.

 

Людмила Яковенко,

бібліограф КЗ ІСР «Іванківська публічна бібліотека»