Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Зустріч з художником-графіком Іллєю Анікіним

 

Матеріал поданий без змін

 

«Скарбниця талантів рідного краю»

(З досвіду роботи КЗ «Публічна бібліотека» Вишневої міської ради Бучанського району Київської області)

 

В КЗ "Публічна бібліотека" Вишневої міської ради в рамках літературно-мистецького проєкту «Мистецький вернісаж», з нагоди 135-річчя міста Вишневе пройшла зустріч з художником-графіком, членом Національної Спілки художників України з 1978 року, лауреатом Вишнівської міської літературно-мистецької премії ім. В. Бабича – Іллєю Анікіним, «Скарбниця талантів рідного краю».

Радник міського голови Микола Васильович Середюк від імені мера міста  Іллі Дікова вручив Іллі Йосиповичу Анікіну пам’ятний знак на честь 50-річчя присвоєння Вишневому статусу – місто.

Унікальну можливість зустрічі з художником мали учні художнього відділення Вишнівської дитячої школи мистецтв.

Ілля Йосипович цікаво розповідав про свою професію, роботу над картинами, про різні техніки малювання, про цікаву та непросту техніку виготовлення ліногравюр. Наші гості мали змогу доторкнутися до інструментів майстра, потримати їх у руках. Особливо всіх зацікавив набір штихелів для ліногравюр художника. Також художник та його дружина Ніна Григорівна розповіли нашим гостям, яким було місто Вишневе 50 років назад.

У ході зустрічі юні художники поспілкувалися з митцем, задали йому питання та переглянули його картини. Наприкінці зустрічі наші гості побажали митцю натхнення, а Ілля Йосипович побажав своїм майбутнім колегам уміти бачити прекрасне навколо себе і малювати нашу красиву країну та квітучу громаду.

Оксана Бабич,

бібліотекар І категорії відділу обслуговування читачів

КЗ «Публічна бібліотека»  Вишневої міської ради, Бучанського району Київської обл.