Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Бібліотечне дозвілля

 

Матеріал подано без змін

 

Бібліотечне дозвілля

(З досвіду роботи бібліотек Броварської МТГ)

 

Бібліотечне дозвілля під час літніх канікул триває. Бібліотеки Броварської міської територіальної громади радо відчиняють двері для відвідувачів.

Минулого тижня для учнів Требухівського ліцею у приміщенні Бібліотеки села Требухів відбулася пізнавальна-літературна година «Поет, прозаїк, гуморист», присвячена 80-річчю від дня народження заслуженого діяча мистецтва Василя Довжика. Діти ознайомилися з творчістю письменника та прослухали відеоказки й пісні на слова поета.

До Бібліотеки села Княжичі школярі залюбки приходять на екскурсії й на тематичні зустрічі, а заразом беруть літературу з програми для читання на канікулах. 

Щодня організовують змістовний відпочинок фахівці Броварської міської бібліотеки для дітей. Вихованці місцевих ліцеїв відвідують екскурсії бібліотекою, знайомляться з її відділами, оглядають актуальні книжкові виставки. Учні знайомляться з українськими й іноземними авторами. Так, вихованцям ліцею №5 презентували книги сучасних польських авторів та альбом «Визначні туристичні маршрути Польщею». Крім того, діти брали участь у казковій вікторині, відгадували загадки. Розважив дітей виконанням гуморесок постійний читач бібліотеки Коля Гузло: піднесений настрій, веселий сміх, аплодисменти...

Вихованці броварських ліцеїв – постійні гості й у Броварській міській публічній бібліотеці. Діти знайомляться з роботою закладу та бібліотекарями.  Залежно від віку беруть участь у тематичних вікторинах з історії та культури України. Знайомляться з цікавими фактами про бібліотеки та історію створення книжок від найдавніших часів до сьогодення. Бібліотекарі організовують для гостей танцювальні флешмоби, а також квести й ігри на кмітливість і спритність. 

Щоразу відвідання бібліотеки – це нові знайомства, емоції, враження, роздуми…Та найголовніше – долучення до чарівного світу книги. 

Завідуюча Броварської міської публічної бібліотеки Лідія Стрельченко