Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Обухів - місто наших мрій і сподівань

 

Матеріал подано без змін

 

Обухів - місто наших мрій і сподівань 

(З досвіду роботи Обухівської центральної публічної бібліотеки Обухівської міської ради)

 

 Кожного року в третю неділю вересня Обухів святкує свій черговий  день народження. Маючи вже досить поважний вік – 661 рік від першої історичної  згадки  Обухів живе своїм повноцінним життям, поєднуючи в собі спокій сивої давнини і бурхливий потік нинішнього сьогодення. Усі досягнення, здобутки, надбання, якими багате наше місто, складаються зі щоденної праці, знань і талантів його мешканців, які є найбільшою  гордістю.       

День міста – це і день пам’яті тих, хто віддав своє життя заради майбутнього прийдешніх поколінь і ми низько схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх загиблих Героїв сьогодення та минулого. В країні йде війна, тому і цього року  свій день народження   місто  святкуватиме скромно – без святкових салютів і парадів.  В  основному відбудуться урочистості, серед яких:  присвоєння звання « Почесний громадянин міста» - посмертно; відзначення жителів громади Почесними грамотами Обухівської міської ради та Подякою Обухівського міського голови.

Заклади культури, зокрема бібліотеки громади, до дня міста  для своїх читачів проводять огляди книжкових виставок, бесіди, перегляди літератури тощо. В читальному залі  Обухівської центральної публічної бібліотеки для дорослих відкрито святкову виставку-калейдоскоп «Обухів – місто наших мрій і сподівань», де представлено літературу про Обухів та його громаду різних періодів.  Біля виставки проводяться  інформаційні бесіди та перегляди літератури. Читачі мають  змогу ознайомитися з виставкою та зробити світлини біля неї.       Обухів – місто щасливих людей, яке з кожним роком вдосконалюється та стає все прекраснішим.  Побажаємо нашому місту, нашій громаді – миру і процвітання!

Слава Україні! Слава нашим захисникам!

Л.Храпач – завідуюча Обухівською центральною публічною бібліотекою

                    для дорослих Обухівської міської ради