Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Творча зустріч з поетесою Віолетою Кравченко (Nezlamna Vi)

 

Матеріал подано без змін

 

Творча  зустріч з поетесою - Віолетою Кравченко (Nezlamna Vi) 

( З досвіду роботи бібліотеки села Новосілки Фастівського району Київської області)

 

5 жовтня у  бібліотеці села Новосілки відбулася творча зустріч з поетесою, лауреатом численних премій, волонтеркою Віолетою Кравченко (Nezlamna Vi).

Народилася поетеса на Миколаївщині у мальовничому селі Семенівка, що розкинулося на берегах річки Південний Буг. Там минуло її дитинство і юність. Там закінчила школу. Далі закінчила із відзнакою Арбузинський професійний аграрний ліцей. Зараз живе в місті Бориспіль.

Скільки себе пам'ятає, стільки пише вірші. Публікувалася в місцевих газетах «Ранок над Бугом» та «Нове життя».

Раніше, пані Віолета,  більше писала про кохання, про рідне село, любов до України. На жаль, зараз ці теми відійшли на задній план. Бо в країну прийшла війна. Тому зараз пише виключно про війну, про події сьогодення, про героїв. Але вірить, що вже скоро писатиме про Перемогу.

Часто пише про полеглих воїнів, бо  з таким проханням, інколи , звертаються до неї  їх рідні та близькі.

Один з таких віршів прозвучав у  стінах бібліотеки  - вірш « Я мушу йти», присвячений   пам’яті  загиблого героя  нашого земляка Дмитра Ярового. Те, що робить пані Віолета,  важливе не  тільки для родини загиблих, для  Ірини Ярової (дружини загиблого героя) , яка була присутня на зустрічі, а і для суспільства, адже це  - пам'ять, історична пам’ять про сьогоднішні дні,   гірка пам’ять про тих, хто віддав своє життя за мирне небо України.

Три свої книги: «Вірші, обпалені війною», «Вірші, обпалені війною 2» та «Ти - мої крила»  Віолета Кравченко презентувала користувачам бібліотеки. Кожна поезія , що прозвучала із вуст талановитої поетеси пронизує до глибини душі. І в той же час, пронизливі вірші Віолети Кравченко надихають на Перемогу. Адже  слово – це її зброя та спосіб допомагати військовим у такі складні для нашої країни часи.

Щиро дякуємо Віолеті Кравченко за її творчість, за її незламність і патріотизм, за її щире серце.

Пропоную усім бажаючим  познайомитись з книгами цієї талановитої жінки, одну з яких Ірина Ярова подарувала бібліотеці села Новосілки.

Впевнена, жоден вірш не залишить вас байдужим.

Олена Сурга

завідувачка  бібліотеки села Новосілки

 Фастівського району Київської області