Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

Презентація «Київської книги року – 2023»

 

Матеріал подано без змін

 

Презентація «Київської книги року – 2023»

(З досвіду роботи Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради)

 

Нещодавно в Центральній бібліотеці Публічної бібліотеки відділу культури Кагарлицької міської ради відбулася презентація книги місцевої авторки Людмили Добровольської «Дум моїх вогонь холодний»

Людмилу Іванівну на Кагарличчині добре знають завдяки її професії. За фахом пані Людмила інженер-технолог, але вже майже 30 років працює вона на районному телебаченні «Телестудїї «ТБ Кагарлик» кореспондентом, ведучою, коментатором, редактором, а нині оглядачем та головним редактором. І всі ці роки вона видає книги, друкується в газетах та мережі інтернет.

Першою книгою, яка вийшла у світ у 1995 році була, збірка поезії під назвою «Зустріч», потім у 2003 році «Сонячний годинник». У 2008 році було надруковано літературно-художнє видання «Паралелі», а в 2013 – «Дощ надії». 2022 року побачила світ книга «Дум моїх вогонь холодний».

Цього року в День Незалежності Інститут політико-правових та релігійних досліджень оголосив результати конкурсу Всеукраїнської літературно-мистецької премії «Київська книга року» — 2023. У номінації «Література у галузі журналістики» перемогла саме книга «Дум моїх вогонь холодний», яку ми й презентували в нашій бібліотеці.

Привітати Людмилу Іванівну з творчим доробком прийшли друзі та колеги по перу, педагоги, співаки, композитори, працівники закладів культури та освіти Кагарлицької громади, поети Ржищівчини. 

Директорка бібліотеки Лілія Литвин у вступному слові нагадала присутнім основні віхи з життя та творчості Людмили Добровольської. Після цього слово надали самій авторці, яка розповіла про історію написання «Дум…», про кожен розділ книги. Член Національної спілки письменників України Павло Малєєв відзначив жанрове розмаїття книги, композитор Борис Родина виконав кілька пісень на слова пані Людмили. Під час презентації до Людмили Іванівни з теплими словами звернулися начальник відділу культури Олена Петленко, журналіст та поет Микола Семенюк, поетеса, композитор і співачка Світлана Потера, педагоги Ірина Горбач та Тамара Шепелявенко, музеїсти Валентина Віценко та Надія Долгіч, поети із Ржищівської громади Надія Вегера-Предченко та Людмила Трищук.

Дві години зустрічі пролетіли непомітно в затишній творчій атмосфері. 

Лілія Литвин, директорка 

Публічної бібліотеки 

відділу культури 

Кагарлицької міської ради