Київська обласна бібліотека для дітей Київська обласна бібліотека для дітей

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»

 

Матеріал подано без змін

 

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття»

(З досвіду роботи сільської бібліотеки Чабанівської ТГ Фастівського району Київської області)

 

 

«Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття,

І голос твій нам душі окриля.

Встає в новій красі, забувши лихоліття,

Твоя, Тарасе, звільнена земля."

В.Симоненко

 

Їм'я Тараса Шевченка входить у наше життя з дитинства, з маминих пісень, з наших перших  книжок. Із роками Шевченкове слово стає все ближчим, все дорожчим. Люблять, шанують у нас геніального поета, художника, мислителя.

І сьогодні, з нагоди відзначення 210-і річниці від дня народження генія українського народу Тараса Шевченка на черговому засіданні мовного клубу «Мова єднання» говорили  про неоціненний внесок великого Кобзаря в розвиток української літературної мови. Ознайомилися з літературою, яка представлена на книжковій виставці «Живе в народі Шевченкове слово». У виконанні поетеси Світлани Суниці слухали поезію Тараса Шевченка, який писав про селянські страждання, соціальні нерівності, але завжди наголошував на важливості збереження мови та культурної спадщини українського народу. Тож, далі, продовжили вивчати рідну мову разом з Оленою Рудоман. Повторили  розділові знаки при однорідних членах речення. Закріпили тему "Однорідні слова", класифікували їх .

Тож, нехай нам завжди нагадує приклад Тараса Шевченка, що нашу Батьківщину і рідну мову варто шанувати, берегти та високо цінувати. Він вчить нас, що лише через любов до рідної землі та мови ми можемо стати справжніми патріотами і спадкоємцями великої історії.

Олена Сурга

    завідувачка сільської бібліотеки Чабанівськоі ТГ

Фастівського району Київської області